torstai 7. helmikuuta 2013

Puno nauhaa ja rakenna ystävyyttä

Nauhojen punominen on kautta aikojen ollut ihmiselle tarpeellinen taito. Nauhoja on moneen lähtöön ja siksi käyttötarkoituksiakin on laidasta laitaan. Nauha voi olla koriste, hyötyesine tai onnea tuova amuletti. Litteät nauhat sopivat kengännauhoiksi. Lyhyt nauhanpätkä on oivallinen avaimenperä. Pitkällä nauhalla voi solmia yhteen kaikenlaista. Ranteen mittaisella nauhalla voi solmia yhteen ystävyyden:)
 
Usein nauhan punomiseen tarvitaan jonkinlainen apuväline. Lautanauha on yksi vanhoista malleista, jonka tekemiseen nimensä mukaisesti käytettiin sileää laudanpätkää. Pirtanauha tehdään apuvälineellä, jonka tekniikka muistuttaa kangaspuilla kutomista. Haarukkanyörin apuvälineenä käytetään kaksiteräistä "haarukkaa." 4H-TOP-tehtävistä löytyy myös mielenkiintoinen nauhamalli, jossa käytetään apuna pahvikiekkoa. Pdf-muotoinen TOP-tehtävä "Kierrenauha" löytyy tästä.
 
Mikään apuväline ei kuitenkaan ole välttämätön nauhan punomisen onnistumiseksi. Yksinkertaisimmillaan nauha syntyy solmimalla solmuja peräkkäin. Lopputulos riippuu solmujen tyylistä ja valituista langoista.

Nauhan punominen helpottuu, kun sen kiinnittää johonkin esim. kirjaan

Lankaämpärillä kuhisee. Värien valinta ei ole aina ihan helppo tehtävä.

2 kommenttia:

  1. Apuvälineitä ei tarvita, mutta ne helpottavat toisinaan kummasti toimimista :) Ite olen huomannut ainakin asian kun tässä jo vuosia olen noita ystävännauhoja duunannut. :)

    http://bracelet-tutorials.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Heino blogi sinulla, Nonna. Upeita luomuksia ja hyviä vinkkejä!

    VastaaPoista